Veleposlaništvo RS London /Kultura in jezik /Slovenski jezik /

SLOVENISTIČNI LEKTORATI

V okviru programa Slovenščina na tujih univerzah, ki povezuje 60 univerz po svetu in deluje v okviru Centra za slovenščino kot drugi/tuji jezik pri Oddelku za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, poteka učenje slovenskega jezika v Londonu in Nottinghamu.

 

LONDON

University College London
School of Slavonic and East European Studies
16 Taviton Street
London WC1H OBW

 

Predmeti na študijski ravni

Na dodiplomski študijski stopnji (BA) sta študentom na voljo izbirni jezikovni predmet  Slovene A off-track language module in izbirni vsebinski predmet Between the Alps and the Adriatic: Modern Slovene Culture and Literature, na podiplomski študijski stopnji (MA) pa izbirni jezikovni predmet MA New Language: Slovene.

Študenti lahko pridobijo tudi štipendijo za 2-tedenski Seminar slovenskega jezika, literature in kulture, ki vsako leto poteka na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

 

Večerni tečaji slovenščine

Slovenščino na začetni, nadaljevalni in izpopolnjevalni ravni se je mogoče učiti tudi na izbirnih večernih tečajih, na katere se lahko vpišejo tudi zunanji slušatelji. Pouk je namenjen odraslim. VEČ

Za dodatne informacije se obrnite na učiteljico slovenskega jezika Majo Rančigaj Beneš: m.rancigaj(at)ucl.ac.uk

DOPOLNILNI POUK SLOVENŠČINE

V šolskem letu 2019/20 vas vljudno vabimo k obiskovanju sobotnega dopolnilnega pouka slovenščine. Pouk je namenjen predšolskim in šoloobveznim otrokom (od 4. leta starosti dalje) s slovenskimi koreninami. Organizirata ga Zavod RS za šolstvo in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Pouk poteka v učnem prostoru cerkve v Marylebonu, med 10.30 in 15. uro. 

St. Marylebone Parish Church
17 Marylebone Road
London NW1 5LT

Prijave in dodatne informacije: Urška Rozman

E:  u.rozman(at)gmail.com
M: 07960666747

Cilj dopolnilnega pouka je ohranjanje in razvijanje slovenščine pri Slovencih po svetu, krepitev njihove slovenske identitete, pripadnosti slovenskemu narodu in stikov z matično domovino.

 

 

TEČAJI IN SEMINARJI SLOVENSKEGA JEZIKA V SLOVENIJI

Center za slovenščino kot drugi/tuji jezik, ki deluje v okviru Oddelka za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, širi vedenje o slovenskem jeziku, literaturi in kulturi v mednarodnem okviru.

Informacije o terminih tečajev in seminarjev slovenskega jezika, literature in kulture so dosegljivi TUKAJ