Veleposlaništvo RS London /Novice /
30.04.2009  

Volitve poslank in poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament v nedeljo 7. junija 2009

Spoštovani,

 

 

Obveščamo vas, da bodo v nedeljo 7. junija 2009 potekale volitve poslank in poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament

 

 

 

Državljani Republike Slovenije s stalnim bivališčem v Sloveniji, ki v tujini prebivajo oziroma se nahajajo začasno, lahko glasujejo po pošti ali 7 .junija 2009 na Veleposlaništvu RS v Londonu, vendar morajo o izbranem načinu glasovanja obvestiti Državno volilno komisijo in sicer najkasneje do 8. maja  2009. V ta namen je potrebno Državni volilni komisiji posredovati zahtevek, ki je dostopen na spletni strani  www.dvk.gov.si. Zahtevek se lahko posreduje neposredno na naslov Državna volilna komisija, Slovenska 54, SI – 1000 Ljubljana, po faxu št. ++ 386 1 4331 269 ali po elektronski pošti na naslov: rvk@gov.si – na elektronski naslov  se (zaradi podpisa) lahko posredujejo le skenirani zahtevki volivcev. V kolikor se odločite, da boste glasovali na Veleposlaništvu prosimo, da s seboj prinesete identifikacijski dokument.

 

 

Državljanom Republike Slovenije s stalnim bivališčem v Veliki Britaniji posebnega zahtevka ni potrebno poslati. Na vaš prijavljeni naslov bo poslana uradna glasovnica in volilna karta. Še vedno boste imeli v nedeljo 7. junija 2009  možnost voliti tudi na Veleposlaništvu RS v Londonu brez predhodne najave, prosimo pa, da s seboj prinesete identifikacijski dokument.

 

 

Volilni imenik je razgrnjen na veleposlaništvu v Londonu, kjer ga lahko pregledate ter zahtevate popravek do 23. maja 2009.  

 

 

Dodatne informacije o volitvah so dosegljive na spletni strani www.dvk.gov.si, za morebitna dodatna pojasnila pa smo vam na voljo tudi na Veleposlaništvu.