Veleposlaništvo RS London /Novice /
27.01.2010  

Minister Žbogar na otvoritvi informacijske pisarne Slovenske turistične organizacije v Londonu

Minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar je med delovnim obiskom v Londonu 27. januarja nastopil na otvoritvi Informacijske pisarne Slovenske turistične organizacije za Veliko Britanijo in Irsko.

V nagovoru je poudaril, da je po nekaj letih ponovno odprto predstavništvo STO za britanski in irski trg konkretni rezultat dobrega sodelovanja ministrstva s Slovensko turistično organizacijo. Dodal je, da je zaradi sorodnega cilja - okrepiti podobo Slovenije v mednarodnem prostoru - sinergija med slovensko diplomacijo in turistično industrijo naravna.  Podpora promociji slovenskega turizma, ene najbolj perspektivnih gospodarskih panog, se prekriva tudi s prednostno nalogo slovenske diplomacije, to je pomoč slovenskemu gospodarstvu na tujih trgih.

Minister Žbogar je na koncu izpostavil učinek turističnih izmenjav na boljše razumevanje med ljudmi, kar prispeva h krepitvi odnosom med državami. Novi pisarni STO v Londonu je zaželel veliko uspeha.

Na otvoritvi so poleg ministra Žbogarja nastopili še slovenski veleposlanik v Veliki Britaniji Iztok Jarc, britanski veleposlanik v Sloveniji Andrew Page ter direktor Slovenske turistične organizacije Dimitrij Piciga.

Pisarna Slovenske turistične organizacije je v stavbi veleposlaništva v Londonu, vodi jo g. Tine Murn. Kontakt:

Tine Murn

Head of the Information Office of the Slovenian Tourist Board, London

10 Little College Street

London SW1P 3SH

United Kingdom

Telephone (+44) 870 2255 305

Mobile: (+44)7599 412 834

Skype: Tine Murn

Fax: (+44)20 7222 5277

E-mail: tine.murn@slovenia.info

london@slovenia.info

web: www.slovenia.info