Veleposlaništvo RS London /Novice /
10.03.2010  

Otvoritev "slovenskega puba" in začetek akcije "Slovenija...stavimo, da vam bo všeč"

V torek, 9. marca je bil v središču Londona odprt »slovenski pub«, ki ga bo do zaključka svetovnega nogometnega prvenstva v južni Afriki gostila pivnica The Colonies. Prvi dogodek v pubu je bila predstavitev promocijske akcije Slovenske turistične organizacije pod geslom "Slovenia ... bet you'll love it".  

Veleposlanik Iztok Jarc

Slovenija je tako dobila prostor za promocijo svojega turizma in širše, ob začetku prvenstva junija pa naj bi se pub spremenil zbirališče navijačev slovenske reprezentance. Med drugim se bo v pivnici točilo tudi slovensko pivo. 

Direktor STO Dimitrij Piciga

Akcijo "Slovenija ... stavimo, da vam bo všeč", sta ob direktorju STO Dimitriju Picigi predstavila tudi predsednik NZS Ivan Simič in selektor reprezentance Matjaž Kek. STO bo v okviru akcije vsem, ki bodo med 10. marcem in 10. junijem pri enem od 7 pogodbenih partnerjev vplačali počitnice v Sloveniji, vrnil določen del kupnine, glede na to, kako daleč se bo Slovenija na prvenstvu prebila. Če se bo uvrstila v osmino finala, bodo turistom povrnili 25 % cene, ob uvrstitvi v polfinale polovico, v primeru zmage Slovenije v finalu pa v celo ceno počitniškega paketa v Sloveniji.  

Direktor STO Dimitrij Piciga, predsednik NZS Ivan Simič in selektor Matjaž Kek