Veleposlaništvo RS London /Novice /
28.03.2017  

Slovensko-škotski poslovni dogodek v Glasgowu

V mestu Glasgow je dne 27. marca 2017 potekal slovensko-škotski poslovni dogodek v organizaciji Britansko-slovenske gospodarske zbornice (BSCC), Gospodarske zbornice Glasgow in javne agencije SPIRIT Slovenija ter v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Londonu.

V slovenski poslovni delegaciji so bila poleg predstavnikov BSCC in SPIRIT Slovenija naslednja podjetja: Steklarna Hrastnik d.o.o. (proizvodnja steklenih izdelkov) in Steklarna Rogaška d.o.o. (proizvodnja kristalnih izdelkov) z določenimi drugimi komplementarnimi partnerskimi podjetji, Okna KLI d.o.o. (izdelava oken, vhodnih vrat in drugega stavbnega pohištva iz lesa), Livar d.d. (proizvodnja in obdelava ulitkov) ter Swatycomet d.o.o. (umetni brusi in nekovine). Slovenska in škotska podjetja, ki so se udeležila dogodka, delujejo na področju notranje opreme in gradbeništva, industrije žganih pijač, kovinske industrije ter finančnih in pravniških storitev.

 

V dopoldanskem delu dogodka so slovenske in škotske gospodarstvenike med drugim nagovorili tudi  predstavnik mesta Glasgow gospod Philip Braat in veleposlanik RS v Združenem kraljestvu mag. Tadej Rupel. V nadaljevanju je sledila delavnica s področja stekleničenja in s tem povezane inovativnosti ter po tem posamični sestanki s potencialnimi poslovnimi parterji na slovenski in škotski strani.