Veleposlaništvo RS London /Novice /
24.04.2017  

Turistična in gospodarska promocija Slovenije in Slovaške v Londonu

V ponedeljek 24. aprila 2017 je veleposlaništvo Republike Slovenije v Londonu v sodelovanju z Veleposlaništvom Slovaške republike v Londonu in Informacijsko pisarno STO v prostorih National Liberal Cluba v središču Londona organiziralo  turistično - gospodarski promocijski dogodek pod naslovom "Distinguish Slovenia and Slovakia".

 

 Veleposlanik RS mag. Tadej Rupel in veleposlanik Slovaške g. Ľubomír Rehák

Dogodek je bil namenjen promociji turistične in vinske ponudbe ter predstavitvi gospodarskih in investicijskih priložnosti, ki jih nudita Slovenija in Slovaška. Dogodka so se udeležili predstavniki britanske politične, gospodarske, turistične, medijske in diplomatske skupnosti.

Prisotne so nagovorili veleposlanik RS mag. Tadej Rupel, veleposlanik Slovaške g. Ľubomír Rehák, vodja Informacijske pisarne STO g. Mladen Ljubišić, ekonomska svetovalka na slovenskem veleposlaništvu ga. Darja Slokar in gospodarska diplomatka na slovaškem veleposlaništvu ga. Dominika Bartošová.

 

 

Udeležencem je bil na ogled tudi del razstave "Slovensko-slovaška dimenzija", pripravljene s strani Veleposlaništva RS v Bratislavi in slovaškega Ministrstva za zunanje in evropske zadeve ob predsedovanju Slovaške republike Svetu EU v drugi polovici 2016 in ob 25. obletnici samostojnosti Republike Slovenije v lanskem letu. Razstava predstavlja kulturno-zgodovinske podobnosti in razlike obeh držav, kot tudi današnjega časa.