Veleposlaništvo RS London /Novice /
06.11.2017  

Slovenska stojnica na turistični borzi WTM v Londonu

Od 6. do 8. novembra 2017 poteka v Londonu ena najpomembnejših borz turistične industrije WTM-World Travel Market, na katerem se tako kot prejšnja leta s svojim razstavnim prostorom predstavlja tudi Slovenija, pod okriljem Slovenske turistične organizacije-STO. Slogan predstavitve je "Be(e) Responsible", s poudarkom na zgodbi o čebelah ter trajnostnem in kulturnem turizmu. Na 176 kvadratnih metrov veliki stojnici se predstavlja 35 slovenskih turističnih ponudnikov.

Informacija o sodelujočih slovenskih turističnih organizacijah in podjetjih, hotelih in smučarskih središčih, kopališčih in zdraviliščih, turističnih lokacijah in združenjih ter tudi druge informacije o dogajanju na slovenskem razstavnem prostoru so dostopne na spletni strani WTM.

Obiskovalcem sta med drugim predstavljeni leti 2018 in 2019 kot uradni leti kulture, s promocijo bogate slovenske kulturne in naravne dediščine ter odgovornega turizma. Glavni partner ob letošnji predstavitvi je mesto Radovljica, kot odličen primer združevanja tradicije in sodobnosti, kulturnega in čebelarskega turizma. Ob tem je promovirana tudi pobuda RS za razglasitev 20. maja za Svetovni dan čebel