Veleposlaništvo RS London /Novice /
21.09.2018  

Predstavitve slovenskih podjetij na sejmih v okviru Londonskega festivala dizajna 2018

V okviru letošnjega Londonskega festivala dizajna poteka več sejmov in drugih dogodkov, na katerih se predstavlja več slovenskih podjetij in podjetnikov, ki delujejo na področju lesne in pohištvene industrije ter notranjega oblikovanja in interjerjev. 

Na sejmu 100% Design, ki poteka na londonskem sejmišču Olympia London med 19. in 22. septembrom 2018, se na posamičnih razstavnih prostorih predstavljata oblikovalka Tina Rugelj s Kolekcijo vrtnega pohištva Concrete Garden ter podjetje Riko hiše v sodelovanju s svetovno znanim oblikovalcem Philippom Starckom s P.A.T.H., linijo montažnih hiš. Sejem 100 % Design je namenjen predstavitvi sodobnega oblikovanja v povezavi s pohištvom, opremo in drugimi interjerji za pogodbene kupce, ki ga obišče preko 27.000 obiskovalcev in na katerem se predstavlja preko štiristo razstavljavcev.

    Riko100Design.jpg

Na sejmu London Design Fair (LDF), ki poteka v prostorih Old Truman Brewery med 20. in 23. septembrom 2018, se predstavlja zadruga 300 lesenih medvedov, ki združuje določene oblikovalce malih lesenih izdelkov: Metka Zver - O2, Jernej Mali - Atelje Mali, Peter Gregor - Vesna leseni nakit, Alenka Loboda - Riba Alenka ter Boštjan Majcen - Woodoo Works. Sejem LDF je namenjen predstavitvi sodobnega oblikovanja pri pohištvu, razsvetljavi, tekstilu, steklenih izdelkih in drugem interjerju. Na dogodku sodeluje okoli petsto petdeset razstavljavcev iz šestintrideset držav, poleg nacionalnih predstavitev tudi neodvisni oblikovalci, obstoječe znamke ter različni drugi razstavljavci, ki predstavljajo svoje izdelke in produkte preko 28.000 obiskovalcem.

 WoodenBears_1.jpg  WoodenBears_2.jpg

Slovenske razstavljavce na navedenih sejmih so obiskali tudi veleposlanik RS v Združenem kraljestvu mag. Tadej Rupel ter drugi predstavniki veleposlaništva. Tema pogovorov z udeleženimi razstavljavci je med drugim zadevala potencialne aktivnosti in pomoč veleposlaništva slovenskim podjetjem pri pospeševanju izvoza na britanski trg.