Veleposlaništvo RS London /Novice /
17.04.2020  

Vabilo k sodelovanju na literarnem in slikarskem natečaju 'Prijateljica čebela' za otroke in mladostnike v Združenem kraljestvu

V teh dneh, ko vsakdanjik večine od nas kroji koronavirus, se vsi še bolj zavedamo pomena narave za ohranjanje življenja na zemlji in za dobrobit njenih prebivalcev.

Ker imajo čebele pomembno vlogo pri ekološkem ravnovesju in biotski raznovrstnosti, smo še posebej ponosni, da je Generalna skupščina Združenih narodov v New Yorku prav na pobudo Slovenije decembra 2017 soglasno sprejela resolucijo, s katero je 20. maj razglasila za Svetovni dan čebel.

Z namenom, da to zavedanje širimo tudi med mladimi, razpisujemo literarni in slikarski natečaj z naslovom 'Prijateljica čebela' ter vas vabimo, da skupaj zaznamujemo tretji svetovni dan čebel.

K sodelovanju vabimo vse otroke in mladostnike v Združenem kraljestvu, ki bi želeli predstaviti svoj pogled na pomen čebel, čebelarstva, čebeljih izdelkov ter vlogo čebel pri pridelavi hrane.

Navodila lahko najdete na: https://tinyurl.com/ydy9ln6k.

Vsem nadobudnim mladim umetnikom se zahvaljujemo za posredovanje svojih izvirnih likovnih del. Za vse tiste, ki imajo pred seboj prosti vikend, podaljšujemo rok za posredovanje likovnih del do ponedeljka, 18. maja 2020, ter vas vljudno vabimo, k sodelovanju.