Veleposlaništvo RS London /Novice /
23.11.2017  

Promocija kulturnega bogastva Slovenije ter čebelarske in vinorodne tradicije v Londonu

V sredo, 22. novembra 2017 je veleposlaništvo Republike Slovenije v Londonu v sodelovanju z Informacijsko pisarno Slovenske turistične organizacije ter Čebelarsko zvezo Slovenije v prostorih National Liberal Cluba v središču Londona organiziralo promocijski dogodek na temo kulturnega bogastva Slovenije ter čebelarske in vinorodne tradicije.

   

Dogodek je bil namenjen promociji bogate kulturne in naravne dediščine Slovenije, trajnostnega turizma ter odlične vinske ponudbe in možnosti izkustva čebelarstva. Ob zavzemanju Slovenije za zelen in trajnosten razvoj ter zavedanju o pomembnosti čebel za zagotavljanje prehranske varnosti, je bila prisotnim predstavljena pobuda Slovenije za razglasitev 20. maja za svetovni dan čebel.

Prisotne predstavnike britanske politične, gospodarske, turistične, medijske in diplomatske skupnosti so nagovorili veleposlanik RS mag. Tadej Rupel, vodja Informacijske pisarne STO g. Mladen Ljubišić ter čebelarsko-turistična vodnica ga. Maja Čampelj. V okviru kulturnega programa je prisotnim zaigrala priznana slovenska pianistka Ana Šinkovec.